miercuri, noiembrie 18, 2009

Windows 7 - Antivirusi gratuiti

Dupa lansarea Windows Vista, multi producatori de softuri antivirus s-au luptat cu probleme de incompatibilitate cu sitemul de operare precizat. Lansarea Windows 7 a adus mai putine probleme de acest gen si softurile de protectie impotriva virusilor sunt operationale 100%. Am de gand sa va prezint cateva solutii gratuite pentru protejarea calculatorului vostru:

1. Avira
Un prim plus al acestui antivirus este gradul ridicat de detectie al virusilor 98,9%. Avand in vedere faptul ca este oferit gratuit cred ca putem accepta cei 1,1% virusi care se pot infiltra. Punctul mai slab al acestui soft este relatia dintre utilizator si program, interfata lasa de dorit si in plus programul afiseaza o data pe zi, o fereastra cu o reclama proprie.

2. Avast
Se poate lauda cu o interfata mai agreabila decat cea oferita de Avira, dar ultimele teste arata ca are un grad de detectare a virusilor de 98,2%. Produsul este functional atat pe versiunea de 32 de biti cat si pe cea de 64 de biti.

3. AVG
Ceva mai putin agreat de utilizatorii cunoscatori, AVG face si el parte din aceasta lista a antivirusilor gratuiti. Versiunea 9 suporta ambele versiuni de Windows 7 (32, 64 biti).

Netvibes - pagina de start personalizata



Netvibes este unul dintre colosii din piata paginilor de start personalizate. In principal interfata acestuia se poate imaparti in 2-4 coloane, in functie de preferinta fiecaruia. Optiunile pe care le ofera aceasta pagina sunt unele foarte complexe. Se pot incorpora module incepand de la cele care au ca scop incarcarea/vizualizarea de imagini de pe binecunoscutele servicii Flickr, Picasa, s.a. pana la fluxuri RSS (si variantele care necesita user si pass). Pagina se incarca in timp record, de asemenea fiecare componenta are timpul ei de incarcare, in caz de o anumtia eroare intr-un anumit modul, restul paginii ramane complet functional.

Punctul forte al acestei pagini este lipsa de publicitate in cadrul siteului. Publicitatea ar redirectiona utilizatorul (in 80% din cazuri) catre paginile de start clasice (Yahoo!, Google, Bing).

O folosesc de ceva vreme si v-o recomand si voua!

luni, noiembrie 16, 2009

Cele mai bune alternative pentru Photoshop

Avand in vedere ca Adobe Photoshop, versiunea CS4, costa aproximativ 700$, m-am gandit sa postez cateva alternative la binecunoscutul editor de imagini al celor de la Adobe.


O prima alternativa pe care o consider foarte aproape fata de produsul mentionat anterior este GIMP. Este open-source, deci este oferit gratuit... Este pe departe unul dintre cele mai folosite aplicatii pentru editare a imaginilor. In timp ce unii gasesc diferenta dintre Adobe Photoshop si GIMP foarte mare, altii au alcatuit o comunitate care faciliteaza trecerea de la o aplicatie la alta. Merita incercat!

2. KRITA

Krita ofera o platforma buna pentru creearea si editarea imaginilor, produsa pentru Koffice si integrata in pachetul KDE. A devenit populara in ultimul timp pentru metodele usoare pe care utilizatorul le aplica pentru a edita/retusa o imagine. E drept ca aceasta nu are functii atat de complexe ca cele oferite de Photoshop sau Gimp, dar are uneltele de baza pentru a edita (intr-un mod profesional) o imagine.