sâmbătă, martie 20, 2010

Din nou Facebook

Cred ca ati intalnit si voi problema destul de des, vrei sa trimiti niste invitatii la un joc, pagina, grup, etc. si ai vrea sa faci asta pentru toti prietenii. O lista lunga de prieteni si multe click-uri...

Iar trebuie sa-i selectez pe toti din lista??? 
Uite o cale mult mai simpla, dupa ce se deschide "fereastra" de Invite Friends, poti tasta in campul alocat URL-ului (aka locul unde tastezi pagina care vrei sa o vizitezi) urmatoarea comanda:


javascript:elms=document.getElementById('friends').getElementsByTagName('li');for(var fid in elms){if(typeof elms[fid] === 'object'){fs.click(elms[fid]);}}


Aceasta comanda iti va selecta automat toti prietenii (in cazul in care este o limita, va selecta pana la limita respectiva). De asemenea daca vrei si mai mult sa optimizezi lucrurile, poti sa faci un bookmark cu textul de mai sus (italic) si cand vrei sa-ti selectezi prietenii, doar apesi un buton ;).

Sper sa va fie de folos ;).

sâmbătă, martie 06, 2010

Contul de mess, Facebook, etc... Ce se intampla cu ele dupa ce mori :-/

Mda... V-ati gandit pana acum la asa ceva? Nici eu... Nu e nicio problema, s-au gandit altii. Cateva companii din SUA (de unde altundeva??? era culmea sa fie si astea Made in China) ofeta posibilitatea de a stoca numele de utilizator, parole si multe alte informatii pe care le transmit mostenitorilor, atunci cand titularii mor.

Hey! Dar cum isi dau seama ca am murit?
Buna intrebare.. Sunt diverse metode. Anumite companii iti cer sa introduci o parola la anumite intervale de timp. Daca nu raspunzi in timp util, sistemul iti va mai cere de de cateva ori sa reintroduci parola. In cazul in care nu raspunzi se considera ca, fie ai murit, fie esti incapabil de miscare, iar informatiile sunt trimise automat prin e-mail la persoanele indicate de tine.
O alta companie are nevoie de cel putin doua persoane sa confirme ca esti mort, iar pe langa asta si de certificatul de deces pentru a oferi informatiile stocate.

Facebook... O alta politica
Ei bine, cu Facebook lucrurile sunt putin diferite. In cazul decesului unui utilizator, profilul acestuia este scos din rezultatele cautarilor publice, dar va ramane online, astfel ca doar familia si prietenii sa aiba acces la acesta, pentru ai putea aduce un omagiu.
Bine bine, dar astia cum isi dau seama ca am murit?
Contul utilizatorului decedat va trece in acest regim doar in urma unei cereri din partea familiei. Pentru a evita farsele, Facebook cere dovezi de la rudele decedatului.
De asemenea, la cererea familiei, contul persoanei decedate poate fi sters.

Vreau si eu! E gratis!?
Sigur ca... NU. Preturile variaza intre 10 - 30 $/an si 60 - 300 $/viata in functie de serviciile dorite.

Astfel de companii: