miercuri, februarie 02, 2011

Febra Facebook

E peste tot... Că cică, vorba aia: "Dacă nu ai facebook, nu exiști!". Se pare că în ultimul timp chiar așa și e. Pe departe cea mai populară rețea de socializare, facebook se extinde în toate direcțile. Orice produs, idee, acțiune e acum promovată prin intermediul rețelei de socializare. Nici nu cred că putem să o numin doar "de socializare", ci probabil "rețeaua care provoacă dependență". Facebook pe internet, facebook pe frigider, facebook la televizor, facebook peste tot.

Nu ți s-a întâmplat să nu ai ce să faci și să dai refresh la pagina de facebook la fiecare 10 secunde? Eu unul am pățit acest lucru și chiar nu îmi vine să cred că sunt singurul.
Statisticile spun că în 2010 numărul conturilor active de pe facebook a crescut de la 337 de milioane la 585 milioane. Cu puțină matematică, ajungem la un rezultat care te lasă cu gura căscată: 8 conturi create pe secundă.

La aproape 7 ani de la lansarea facebook, Mark Zuckerberg a fost numit "Omul anului 2010" de către revista Time. Facebook a apărut pe vremea când fondatorul său avea 19 ani și studia la Harvard. Dacă vrei să ai o idee generală despre cum a fost creată rețeaua de socializare, îți recomand să te uiți la filmul The Social Network. Sunt surprinse toate fazele prin care a trecut proiectul, de la idee la realizare.

Imagine preluată de pe xkcd.com
Dacă tot te-ai oprit pe aici, poți să dai și un Like pe pagina de facebook ;).

3 comentarii:

  1. Facebook is "the shit".Este un fenomen. De la mine din comuna,cika peste 63% din populatie este pe feisbuc.Iti dai seama ca un business local nu exista daca nu are pagina de facebook si daca nu e amintit pe yelp?:)))
    P.S. Una din treburile pe care tre' sa le fac zilnic,este sa update pagina de facebook a companiei unde lucrez. Asa ca e chiar pe bune treaba cu "social delusion":))))

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte tare Diana, într-adevăr e un fenomen în ultimul timp. Ce să zic, spor la muncă!

    RăspundețiȘtergere