marți, iulie 14, 2009

Un studiu arată că şase din zece companii nu vor cumpăra Windows 7

     Şase din zece companii chestionate într-un sondaj plănuiesc să nu achiziţioneze viitorul sistem de operare al Microsoft Corp., Windows 7, multe dintre companii dorind sa facă astfel economii şi altele declarându-se îngrijorate de viabilitatea noului produs.
     Windows 7 va fi lansat pe 22 octombrie, însă a obţinut deja recenzii pozitive, in totală opoziţie cu versiunea actuală a sistemului de operare promovat de Microsoft, Vista. Multe dintre cele 1.000 de companii care au răspuns întrebărilor unui chestionar realizat de compania ScriptLogic Corp au precizat că doresc să facă economii prin reducerea cheltuielilor pe noul sistem de operare al Microsoft. Conform studiului, multe dintre companii au respins Windows Vista, despre care au precizat că este instabil. De exemplu, producătorul de cipuri Intel Corp., partener îndelungat al Microsoft, a preferat să rămână la sistemul de operare XP. Sondajul arată că aproximativ 60% dintre companiile chestionate nu au planuri de a achiziţiona sistemul de operare Windows 7, 34% îl vor cumpăra până la sfârşitul anului 2010 şi doar 5,4% îl vor cumpăra până la sfârşitul anului. Un procent de 42% au oferit drept motiv pentru evitarea noului sistem de operare "lipsa timpului şi a resurselor". Însă studiul arată că există şi alte motive, în afară de cele financiare, pentru care companiile evită ultimul produs Microsoft. Aproximativ 39% au afirmat că sunt îngrijoraţi de probleme de compatibilitate cu aplicaţiile existente.

Sursa: NewsIn

3 comentarii:

  1. nu mai lua articole de la realitatea. mai bine de informezi tu(articolul ala e dezinformare pura). ScriptLogic Corp a scris total altceva. win XP in primul an a fost preluat de 12-14% din firme, iar majoritatea firmelor chestionate au spus ca in perioada 2009-2010 vor schimba partea hardware si vor lua sisteme cu win 7 preinstalat.
    ce a zis realitatea, nu e dezimformare?

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu consider acest act unul de dezinformare. Sunt si articole preluate de pe realitatea.net deoarece le consideram destul de plauzibile si ca bloggeri, nu avem dreptul de a schimba continutul propriu-zis si eventual putem sa comentam asupra lui. Te asigur ca datele prezentate sunt veridice deoarece provin de la un nume mare care nu isi permite sa publice niste cuvinte in vant: NewsIn. Oricum aceste statistici sunt doar preconizari, deoarece nu se stie inca adevaratul procent de companii care vor opera sub noul sistemul de operare oferit de Microsoft. Daca nu iti convine ceea ce vezi pe acest blog, nu-ti mai deranja vremea aruncand comentarii fara rost. Multumim

    RăspundețiȘtergere
  3. te-ai suparat. nu ma refeream ca tu ai dezimforma. ce am spus in comentariu este luat de la sursa oficiala, fara treceri prin mai multe maini, iar Newsln a scris total altceva decat realitatea.net.

    RăspundețiȘtergere