joi, februarie 10, 2011

Firefox 4, 5, 6, 7 vor sosi anul acesta


Firefox are parte de un ciclu de dezvoltare cât se poate de ambiţios anul acesta, ce presupune parcurgerea a nu mai puţin de patru generaţii distincte, din care ultima, Firefox 7 ar trebui să ajungă pe PC-urile noastre înainte de sfârşitul lui 2011.

Ambiţia echipei de programatori ce contribuie la dezvoltarea browser-ului Firefox merge atât de departe încât mai adaugă încă o cerinţă, care presupune optimizarea aplicaţiei astfel încât interacţiunea cu utilizatorul sa nu impună niciodată timpi de aşteptare mai mari de 50 ms, indiferent de operaţia executată.

sâmbătă, februarie 05, 2011

Testează Chrome OS

Ultima inovație a imperiului Google este propriul sistem de operare, Google Chrome OS. Încă în faza de proiectare și testare, sistemul promite să aducă viteza și securitatea navigării pe Internet la doar 15 secunde de la pornirea calculatorului.

Dacă stai bine să te gândești, 90% din timpul pe care îl petreci în fața calculatorului îl dedici navigării pe Internet, într-un soft dedicat acestui lucru, browserul web.

miercuri, februarie 02, 2011

Febra Facebook

E peste tot... Că cică, vorba aia: "Dacă nu ai facebook, nu exiști!". Se pare că în ultimul timp chiar așa și e. Pe departe cea mai populară rețea de socializare, facebook se extinde în toate direcțile. Orice produs, idee, acțiune e acum promovată prin intermediul rețelei de socializare. Nici nu cred că putem să o numin doar "de socializare", ci probabil "rețeaua care provoacă dependență". Facebook pe internet, facebook pe frigider, facebook la televizor, facebook peste tot.

Nu ți s-a întâmplat să nu ai ce să faci și să dai refresh la pagina de facebook la fiecare 10 secunde? Eu unul am pățit acest lucru și chiar nu îmi vine să cred că sunt singurul.