joi, iunie 18, 2009

Safari 4


De aproximativ 2 saptamani a fost lansata versiunea 4 a celebrului browser Safari. Printre multimea de lucruri noi pe care le ofera acesta, cei din companie afirma ca este de 4,5 ori mai rapid decat versiunea anterioara. Afirmatia este demonstrata prin diferite teste (JavaScript, HTML Render, etc.).
     In comparatie cu browserele concurente, Safari 4 se dovedeste a fi cel mai rapid de pe piata. In ceea ce priveste executarea JavaScript, este de opt ori mai rapid decat Internet Explorer 8, de 4 ori mai rapid decat Firefox 3 si de 2 ori mai rapid decat Google Chrome. Motorul de render HTML al Safari 4 incarca o pagina de trei ori mai repede decat cel al Internet Explorer 8 sau Mozilla Firefox 3.
     Fata de versiunea anterioara Safari 4 are suport pentru HTML 5 si pentru noile efecte CSS. Browserul de la Apple (in varianta finala) este primul in domeniu care a trecut de testul Acid3 al Web Standard Project.
De mentionat este ca Safari 4 a fost comparat numai cu browserele care se afla in stadiile finale, destinate publicului larg, si nu varintele beta ale browserelor rivale de pe piata.
     Browserul poate fi descarcat de aici.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu