miercuri, iulie 08, 2009

Blizzard nu va oferi LAN pentru Starcraft II din cauza pirateriei


Starcraft este un simbol pentru jocurile RTS şi nimeni nu s-a gândit vreodată că Blizzard ar putea considera vreodată excluderea opţiunii de LAN din segmental de multiplayer al Starcraft II, dar iată că zvonurile s-au confirmat, noul joc bazându-se, în exclusivitate, pe Battle.net.

Zvonurile iniţiale păreau a fi prea absurde pentru a fi luate în considerarea. Blizzard va renunţa la opţiunea de LAN play, în favoarea Battle.net, un serviciu oferit şi pentru alte titluri, ca Diablo, şi care nu a mulţumit în trecut.

Un reprezentant Blizzard a confirmat totuşi informaţia într-o teleconferinţă Activision. “Nu intenţionăm în acest moment să avem LAN play în Starcraft II şi nici în alte jocuri viitoare Blizzard. A fost o decizie dificilă pentru noi, dar am crezut că îndepărtarea jucătorilor de LAN, către serviciul nostru Battle.net a fost cea mai bună soluţie pentru a asigura un multiplayer de calitate, oferindu-ne în acelaşi timp şi o protecţie împotriva pirateriei”.

Sursa: REALITATEA.NET

Un comentariu:

  1. Din punctul de vedere al producatorilor, noua interfata multiplayer pt starcrat 2 ( numita battle.net 2 ) o sa fie singura posibilitate de a juca sc2 online.

    Din punctul lor de vedere asta o sa reduca pirateria, dar adevaratul motiv pt care fac acest lucru e pt k le permite control absolut asupra tuturor turneelor care se joaca pe battle.net 2.

    Probabil multa lume nu stie, dar in korea exista numeroease ligi in care jucatori profesionisti sunt platiti sa se antreneze 10-12 ore pe zi si sa joace starcaft pt placerea specatorilor. Starcraft a ajuns aproape la nivelul de sport national in korea iar in ligile profesioniste se afla in joc foarte multi bani. Bineinteles, din cauze unor probleme de latency pe care le are battle.net, aceste ligi se joaca pe LAN. Miscarea Blizzard in ce priveste sc2 se datoreaza faptului ca Blizzard doreste sa monopolizeze aceasta scena profesionista si bineinteles sa faca bani din asta.

    RăspundețiȘtergere