miercuri, iulie 29, 2009

Microsoft a semnat un parteneriat cu Yahoo! pentru a concura cu Google


Microsoft Corp şi Yahoo! Inc au anunţat miercuri acordul pentru un parteneriat în domeniul motoarelor de căutare, pentru a concura cu liderul de piaţă Google, relatează AFP.

Anterior, o sursă apropiată discuţiilor şi citată de Bloomberg declarase că cele două companii ar putea anunţa semnarea unui parteneriat în cursul zilei de astăzi.

Microsoft, cel mai mare producător mondial de produse software, vrea să crească numărul clienţilor motorului său de căutare Bing, care are aproximativ o optime din cota de piaţă acoperită de Google, în Statele Unite.

Compania Yahoo!, ale cărei vânzări au scăzut pentru trei trimestre consecutiv, ar putea economisi cel puţin 500 milioane dolari prin cooperarea cu Microsoft, declarase în iunie directorul executiv al grupului, Carol Bartz.

Conform datelor furnizate de compania de cercetare ComScore Inc, Google domina în iunie aproximativ 65% din piaţa motoarelor de căutare. Împreună, Microsoft şi Yahoo acopereau 28%.

Gigantul informaţional Microsoft a raportat săptămâna trecută scăderea cu 29% a profitului net înregistrat în al patrulea trimestru fiscal, la 3,05 miliarde dolari, sau 34 cenţi pe acţiune.

La rândul său, Yahoo! Inc., deţinătorul celui de-al doilea cel mai popular motor de căutare, a anunţat un profit net în creştere la 141,4 milioane dolari pentru al doilea trimestru, dar a estimat că vânzările vor scădea în trimestrul următor, din cauza reducerii bugetelor pentru publicitate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu